De passagierscabine van een vliegtuig

5 dingen die je absoluut niet moet dragen in een vliegtuig

Voor veel mensen is kleding belangrijk. Iedereen denkt na over wat je aan gaat trekken, al is het praktisch of puur voor de stijl. Als je het vliegtuig neemt is het handig om hier extra bij na te denken. Bij een lange vlucht van meerdere uren kan je kledingkeuze jouw comfort maken of breken.

Naast overduidelijke tips zoals het niet aantrekken van je favoriete Hawaii-shirtje onderweg naar IJsland zijn er nog een aantal andere dingen je goed moet onthouden voordat je gaat boarden. Wij hebben een lijstje gemaakt van kledingstukken die je absoluut niet moet dragen in het vliegtuig.

Parfum

In het vliegtuig zit je dicht op elkaar met een flink aantal andere passagiers. Probeer de verleiding te weerstaan om je lekkerste luchtje op te doen. Voor de mensen in jouw beurt kunnen sterke geurtjes vervelend zijn. Sommige mensen zijn extra gevoelig voor geurtjes, en in enkele gevallen allergisch.

Daarnaast, zit je in een kleine cabine waar de lucht gerecyclet wordt. Dit betekent dat elke geur een stuk intenser worden. Dat geldt overigens ook voor je zweetsokken!

Te strakke kleding

Na urenlang stilzitten is strakke kleding een echt geschenk uit de hel. Te strakke kleding kan tijdens je vlucht zorgen voor opzwellingen, krampen en zelfs trombose.

Zorg er dus voor dat je niet al te veel strakke kleding aantrekt tijdens je vlucht, en liever iets wat lekker los zit, waar je ook lekker mee kan rondlopen in de cabine van het vliegtuig.

Te losse kleding

Naast te strakke kleding kunnen te losse kledingstukken ook voor problemen zorgen! Passagiers die baggy of erg losse kledingstukken aan hebben worden vaker apart gezet bij de douane. Beveiligers zullen dan sneller denken dat je iets verboden hebt verstopt.

Vrouw die in een vertrekhal van een vliegveld op haar koffer zit

Kleding met veel metaal

Net als het vorige punt, is het beter om voorkeur te geven aan kledingstukken zonder metaal als je je outfit uitkiest voor op het vliegtuig. Verborgen (of vergeten) stukjes metaal in je kleding zorgen ervoor dat je doorgang door de douanecontrole vertraagt.

Dus check je kleding op metaal! Het scheelt een hoop koppijn later.

Hoge hakken, slippers en sandalen.

Dat je geen hoge hakken aandoet tijdens je vlucht is een no-brainer. Het is zonder twijfel een slecht idee om met hoge hakken rond te lopen op het vliegveld en vliegtuig.

Dat je geen slippers en sandalen moet aantrekken heeft meerdere redenen. Ten eerste kunnen je voeten extreem koud worden tijdens de vlucht. Het is dan beter om je voeten met iets te bedekken. Ten tweede, voor je eigen hygiëne is het beter dat je geen slippers of sandalen draagt. Op het vliegtuigtoilet is het vaak geen water wat er op de grond ligt (gebruik je verbeelding). Dat wil je absoluut niet op je voeten krijgen.

Winkelwagen
Scroll naar boven