Een strand direct naast een bosrand

De top 5 stranden die je moet bezoeken!

Als we in Nederland (helaas te weinig) van die heerlijk warme dagen tegenkomen, liggen de meesten van ons te dagdromen over een plekje op het strand, waar we heerlijk relaxt op een strandlaken genieten van de zon en zee. Stranden zijn het ultieme symbool voor ons vakantiegevoel, die we in vrijwel elk land kunnen terugvinden.

Oké, ik weet dat niet elk strand is bedoelt om lekker op te chillen. Zo is het niet wenselijk om in IJsland met een strandlaken en parasolletje te liggen op een berg van vulkanisch as. Maar gelukkig zijn er duizenden stranden waar dit wel kan! In deze blog verkennen we de bekendste en meest merkwaardige stranden over de hele wereld.

santa monica strand met twee palmbomen

1. Santa Monica Beach, Verenigde Staten.

Toch wel het meest iconische strand wereldwijd is de Santa Monica Beach in Californië. Dit strand is vereeuwigd in talloze films, zoals Bean (1997), Forrest Gump (1994), Iron Man (2008) en nog veel meer. Dit Amerikaanse strand is naast een cultureel belangrijke plaats ook een echte toeristentrekker. Je kan er verschillende activiteiten ondernemen zoals rollerskaten, fitnessen en skateboarden. Daarnaast vind je op de boulevard veel trendy winkels en restaurantjes.

2. Maho Beach, St. Maarten.

Een strand die recentelijk wereldwijde faam heeft behaald is de Maho Beach on het eiland St. Maarten. Dit nogal kleine en merkwaardige strand is bekend geworden omdat het pal naast een landingsbaan staat van het Prinses Juliana vliegveld. Hierdoor komen landende vliegtuigen enkele tientallen meters boven de strandgangers, wat het een hele bijzondere beleving kan maken.

copa cabana strand in brazilië

3. Copacabana, Brazilië.

Het strand wat onlosmakelijk is verbonden met Rio de Janeiro en de plaatselijke cultuur is de Copacabana. Het is een strand met een rijke geschiedenis, waar onder andere popconcerten van artiesten als Lenny Kravitz en de Rolling Stones hebben plaatsgevonden. Bij dit strand wordt ook snel gedacht aan beachvolleyballende Brazilianen, die in de hete zon een balletje overslaan.

Waikiki strand op Hawaii

4. Waikiki, Verenigde Staten.

Als we aan het eiland Hawaï denken, denken we al gauw aan Waikiki. Deze plek die getypeerd wordt door surfers, toeristen en haar warme blauwe wateren is het symbool voor het eilandgevoel in Hawaï. Een van de beste eigenschappen van dit strand is dat het hier het hele jaar rond lekker warm is.

mooi strand met blauw water

5. Navagio Beach, Griekenland.

De eerdergenoemde stranden zijn allemaal redelijk (dit is een understatement) ver. Dit strand is te vinden op het eiland Zakynthos in Griekenland. Dit iconische strand is ver van steden of andere druktepunten, waardoor het een erg relaxt strand is in vergelijking met de andere bekende stranden.

Winkelwagen
Scroll naar boven