Een bergtop op het eiland Tenerife

Goedkoop reizen? Deze bestemmingen zijn voor jou.

Voor de reisfanaten onder ons heerst een onzekerheid tijdens de coronapandemie. Maar gelukkig kunnen we dankzij vaccinaties er zeker van zijn dat reizen makkelijker gaat worden. Waar en wanneer we precies kunnen reizen blijft een onzekerheid. Daarom is het verstandig om de actuele reisadviezen bij te houden.

Als je vaak op je hard verdiende centjes let, is het belangrijk om kieskeurig te zijn over je reisbestemmingen. Om je alvast voor te bereiden op toekomstige reizen, hebben we hier een lijst samengesteld van goedkope bestemmingen om reizen op een budget mogelijk te maken.

Thailand

Als je nooit eerder een bezoek hebt gebracht aan Zuid-Oost Azië is Bangkok een perfecte eerste halte. Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een moderne en veilige stad. Je hoeft niet lang te zoeken om prachtige tempels en standbeelden van Boeddha te vinden.

Voor toeristen is deze stad zeker uitnodigend, aangezien je met wat Engels prima rond kan komen. Daarnaast staat Bangkok ook bekend om haar nachtleven, waar je biertjes voor rond der anderhalve euro kan vinden.

In Bangkok beginnen de overnachtingen bij meer-dan-prima hotels voor € 12,50 per nacht, en voor €10,- per dag kan je goed eten. Als je toch wat meer een luxepaard bent kan je naar het binnenland van Thailand om van 4-sterren resorts te genieten voor €40,- per nacht.

twee tuktuks in bangkok

Bali, Indonesië

Een andere bekende en goedkope bestemming in Zuid-Oost Azië is Bali. Dit eiland is erg populair onder surfers en backpackers, en terecht. Bali is een erg divers eiland met voor ieder wat wils, van prachtige natuur naar levendige clubs en rustige stranden.

Goedkope accommodaties beginnen hier rond de €5,- per nacht, terwijl je bij kleine resorts voor €25,- al een nacht kan spenderen. Wat betreft eten, hier kan je maaltijden al voor een anderhalve euro opsmikkelen.

poort op bali indonesië

Marokko

Marokko is één van de landen die je wel ooit bezocht moet hebben. Dit exotische land heeft naast een erg diverse cultuur ook een bepaalde aantrekkingskracht die je op weinig plekken ziet, waardoor het een perfecte bestemming is voor mensen die goedkoop willen reizen.

Goede hotels kan je in de grote steden (Casablanca, Fes, Marrakech) al vinden voor prijzen onder de €40,-, met heerlijke plaatselijke maaltijden voor onder €4,-. Buiten deze grote steden gaan de prijzen al sterk omlaag.

traptredes in rabat marokko

Roemenië

Een ondergewaardeerd land binnen Europe voor goedkope reizen is Roemenië. Dit spectaculaire land heeft veel te bieden, met haar bekende bergketen in Transsylvanië, het enige echte kasteel van Dracula, en de indrukwekkende hoofdstad Boekarest.

Hier kan je al gouw Hostel-bedden vinden voor goedkoper dan €5,-, en driesterrenhotels voor minder dan €50,-. Het transport is over het algemeen erg goedkoop hier. Je kan voor een paar euro al een lange trein- of busrit boeken.

gebouw aan meer in roemenië

Georgië

Als je van verrukkelijk eten, gastvrije mensen, en goedkoop reizen houdt, is Georgië jouw bestemming. Er is enorm veel te zien in de hoofdstad Tbilisi met haar prachtige architectuur. In het binnenland en andere steden Batoemi is ook enorm veel te zien.

Voor minder dan €30,- kan je hier al prima hotels vinden. Maaltijden zijn hier ook spotgoedkoop, en een fles van de befaamde Georgische wijnen verkrijg je al gauw voor €3,-.

hoofdtad van georgie tbilisi

Meer over goedkope tickets en hotels vind je op Skyscanner en VluchtVolgen24.nl.

Winkelwagen
Scroll naar top