Vrouw die over een stenen straat met een rolkoffer loopt

Wat mee te nemen op vakantie?

Het inpakken van je koffer of backpack voordat je op vakantie gaat is voor sommigen (waaronder wij) een heel stressproces. Tijdens het inpakken lukt het nooit om alle spullen goed te laten passen, en achteraf zit je met het gevoel dat er iets ontbreekt aan jouw reisinventaris. Daarom hebben we een lijst gemaakt van spullen die je absoluut mee moet nemen naar jouw volgende bestemming!

Het hangt natuurlijk van je bestemming en het type reis (backpacken, stedentrip, zonvakantie, en ga zo maar door…) wat voor spullen je mee moet nemen. Daarom bevat deze lijst een aanvulling van handige spullen om mee te nemen op vakantie, die voor elk type reis volstaan.

De essentials

Deze spullen mag je ab-so-luut niet vergeten. Controleer daarom één of twee keer extra of ze in je koffer of backpack liggen.

Paspoort / ID

Als je buiten Europa reist, kom je niet ver zonder paspoort. Binnen Europa is een ID-kaart of rijbewijs al genoeg. Bij aankomst op het vliegveld en bij het inchecken in je hotel moet je je paspoort of ID-kaart laten zien. Het is ook belangrijk dat je controleert of jouw reis binnen de vervaldatum van je paspoort en ID-kaart valt!

Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw paspoort goed beschermt, en er scherp uitziet op vakantie. Neem een kijkje bij onze verschillende paspoorthoezen.

paspoorthoes van marmer geopend

Opladers

We gaan er van uit dat (vrijwel) iedereen hun telefoon meeneemt op vakantie. Dat is ook niet iets wat je gemakkelijk vergeet om mee te nemen. Wat af en toe wel vergeten wordt zijn de opladers!

Inventariseer ieder stukje elektronica wat je mee gaat nemen op vakantie, en match ze met hun opladers. Denk hierbij aan je fotocamera, iPad of laptop.

Reisstekker

Huh? Wat is een reisstekker? En waarom zou ik een stekker mee nemen op vakantie? Nou, niet elk land heeft namelijk hetzelfde stopcontact. Om jouw elektronica op te kunnen laden moet je zorgen dat je de juiste stekker hebt voor jouw bestemming. Bekijk hier een lijst van de landen en welk type stopcontact ze gebruiken.

Kleding om mee te nemen op vakantie

De kleding die je meeneemt in jouw koffer of backpack verschilt van wat er te vinden is in jouw garderobe thuis. TIP: Pak alle kleding die je mee wilt nemen op reis, en leg ze overzichtelijk bij elkaar. Tel het aantal kledingstukken, en halveer dit getal. Sta jezelf toe om alleen tot dit aantal kleding mee te nemen, zodat je flink wat ruimte bespaart.

reiskoffer met spullen en kleding

Extra sokken en onderbroeken

Niet elke vakantiebestemming heeft een wasmachine in de buurt die je kan gebruiken. Daarom is het altijd handig om 2 of 3 extra paar sokken en onderbroeken mee te nemen. Dit is een beetje in strijd met de tip hierboven, maar liever een shirtje een extra dag aan in plaats van ondergoed!

Slippers

Voor elk type reis is het handig om een paar slippers mee te nemen. Ten eerste omdat deze bij warm weer een stuk relaxter zitten dan een paar schoenen.

Ten tweede is het moeilijk om de peilen hoe hygiënisch de badkamers van jouw hostel of hotel daadwerkelijk zijn. Door met je slippers naar de douches te lopen kan je de kans op nare infecties voorkomen.

Pet

Of het nou is voor bescherming tegen de zon, of als afscherming van jouw bad hair day, een pet kan nooit kwaad om mee te nemen. De meeste petjes kan je ook gemakkelijk vast maken aan jouw backpack als je onderweg bent.

Buideltasje

Een buideltasje is vooral handig voor reizigers die van plan zijn om drukke steden te bezoeken. Door je geld en andere waardevolle spullen in een niet opvallend buideltasje te stoppen loop je minder risico voor zakkenrollers. Het zou immers extreem zonde zijn om bestolen te worden, en het levert uiteraard ook een slechte dag op.

Comfort op reis

Als je van plan bent om een lange reis te gaan maken, of wat extra comfort nodig hebt om goed tot rust te komen, lees dan dit stukje goed door. De reizigers onder ons die nog flink wat Spartaans of Vikingbloed door hun aderen hebben stromen kunnen dit overslaan!

comfortabele slapende kat

Oordopjes

De meeste hotels en hostels geven deze gratis weg bij de receptie. Maar aangezien dit niet altijd het geval is, vergeet niet om wat oordopjes te kopen zodat je ongestoord door kan slapen. Met wat goede oordopjes hoor je nauwelijks wat er in je kamer gebeurt.

Slaapmasker

Als vervolg op de oordopjes, is het ook een must om een slaapmasker mee te nemen. Tijdens een lange en vermoeiende vliegreis val je zo gemakkelijker in slaap, en heb je voldoende energie om de rest van je reis af te maken.

Ook voor het uitgaansvolk onder ons zijn slaapmaskers super handig, zodat je na een lange avond niet vroeg wakker wordt door zonnestralen die op je brakke kop schijnen.

Reiskussen

Reizigers die 10 uur lang rechtop in een trein of vliegtuig hebben gezeten zweren bij reiskussens. Een opblaasbare reiskussen neemt niet veel ruimte in beslag in jouw backpack of koffer, en maakt echt een enorm verschil.

Winkelwagen
Scroll naar top